T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Orhan ÖZİN - Okul Müdürü

31-10-2023
 

Orhan ÖZİN - Okul Müdürü

 

 

Uzman  Öğretmen Orhan ÖZİN , 1968 Kırıkkale doğumlu olup 33 yıldır eğitim ve öğretim kadrosunda hizmet vermektedir. Öğretmenliğin yanında 25 Yıl idareciliğin değişik kademelerinde çalışmıştır. İnebolu Teknik ve EML, İnebolu Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi , Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi,Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ve Kastamonu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Bu hizmet süresince İl düzeyinde 7 Teşekkür belgesi, Bakanlık Müfettişlerinin genel teftiş sonucunda verdiği olumlu rapor neticesinde İlde tek olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığından 1 Teşekkür Belgesi, 2 Takdir belgesi ve Aylıkla Ödüllendirme Belgesi almıştır. Değişik tarih ve yerlerde düzenlenen 130 adet  hizmetiçi eğitimde  Eğitim Yöneticisi ve Kursiyer olarak görev yapmıştır. İyi derece bilgisayar donanım ve yazılım bilgisine sahiptir. Önceden  görev yaptığı İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Bilimi 7 den 70 e insanlarımıza sevdirmek amacıyla 6 yıl  üst üste ilçede Bilim, Teknoloji ve Mesleki Ürünler Sergisi düzenlenmesini sağlamış yaklaşık olarak 7500 kişinin sergiyi görmesine imkan sunmuştur. Diğer taraftan Hayat Boyu Öğrenim (LLP) kapsamında Avrupa Birliği projeleri hazırlamış ve kabul edilen  221 proje içerisinden ilk 10’a giren “AB ülkelerinde Endüstri Stajı” konulu LDV-IVT projesi sayesinde  İnebolu MTAL ,Cide ÇPAL, Çankırı MTAL , Ordu-Fatsa MTAL ve Van –Muradiye ÇPAL okullarından 64 öğrenci ve 12 öğretmen 1 ay süre ile Almanya ve İsveç’te staj çalışmasına katılmıştır. Bu sayede öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bütün masraflarının AB fonundan karşılanarak Avrupa ülkelerini tanımaları, eğitim sistemi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır. Elde edilen teknolojik bilgileri aktarmak üzere İnebolu MTAL bünyesinde ATL türü Elektrik-Elektronik Alanında Güvenlik Kamera Sistemleri Dalı açılmıştır. Projeler sayesinde 14 farklı Avrupa ülkesinde incelemelerde bulunmuştur. Diğer görev yeri Bozkurt ilçesindede Avrupa Projeleri konusunda istekli idareci ve öğretmenlere Proje Hazırlama konusunda hizmetiçi eğitim vermiş ve bu sayede ilçedeki okulların Avrupa projelerini başarıyla yapmalarını sağlamıştır. İlçedeki farklı türlerden okular Avrupa’ya gitmiştir.

Ayrıca 3 yıl üst üste bölgemizde tek olmak üzere öğrencilere yönelik olarak pratik İngilizce uygulamasını geliştirmek amacıyla ücretsiz, 2 hafta süreli dünyamızın farklı ülkelerinden (ABD, Rusya, Fransa, Ukrayna, Gürcistan, Sırbistan, Almanya, İspanya, İngiltere, Güney Kore , Polonya )gelen gönüllüler ile birlikte TeachCamp (Dil Kampı) düzenlemiştir. Bu sayede farklı kültürlerdeki insanlara Kastamonu tanıtılmış ve Türk misafirperverliği gösterilmiştir.

 ÖZİN, görev yaptığı yerlerde kabul edilen projeleri sayesinde farklı okullardan, illerden, değişik tarih ve zamanlarda  toplam  50 Öğretmen ve 112 öğrencinin Avrupa ‘da kendi mesleki alanlarında deneyim sahibi olmalarını, toplumsal kaynaşmayı ve farklı kültürleri tanımalarını sağladı. Ayrıca verdiği seminerlede bir ilçedeki pek çok eğitim kurumunun Avrupa hayalini gerçekleştirdi.

Yaptığı projeler sayesinde öğretmenlerin ve öğrencilerin Avrupa’da mesleki alanlarındaki bilgi ve becerilerini arttırma fırsatı vermiştir. Staj sayesinde öğrencilerin kendilerine güvenmelerini sağlamıştır. Bu sayede 1 öğrencisi mezun olduktan sonra Almanya Manheim şehrinde staj yaptığı işletmede çalışmış, oraya yerleşmiş  ve sonrasında işyerini devir alıp yazılım firması kurmuştur.

 Diğer taraftan Ulusal ve Uluslarası Robot yarışmalarına öğrencilerin katılımını sağlamıştır. Yarışmalarda pek çok ödül alınmıştır. Ayrıca 3600 takım ve yaklaşık 90.000 lise öğrencisinin katıldığı ,mühendislik, insan ilişkileri, bütçe planlama gibi konularda kendini geliştirdiği ve diğer takımlarla yarıştığı Dünyanın en büyük robot yarışmalarından biri olan FRC (First RoboticsCompettion ) için katılım sağlamıştır. Bu sayede Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sınavla öğrenci alan nitelikli okullar arasına girmiştir.

Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 30.10.2023 tarihinde göreve başlamıştır. Proje çalışmaları ise halen devam etmektedir.

 Ulu Önder Atatürk’ün “Vatan sevgisi ona edilen  hizmet ile ölçülür.” sözünü kendisine düstur edinmiş ve  atandığı  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerin en iyi imkanlarda eğitim görmesi için çalışmalara başlamıştır.

 Kendisi evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.10.2023 - Güncelleme: 20.11.2023 13:21 - Görüntülenme: 277
  Beğen | 0  kişi beğendi