KASTAMONU / TAŞKÖPRÜ - Mustafa Sıtkı Erkek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Yazılım Geliştirme dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

Alanımızda Yazılım Geliştirme dalı bulunmaktadır.

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"nda (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Bilişim Teknolojileri Alanından mezun olan öğrenciler:

• Bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir.
  • Kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.
  • Bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerlerinde, şirketlerde ve özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI:

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Ek Puanları İle Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları:

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olanlar, karşılarında gösterilen yükseköğretim ön lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları OBP'nin 0,12 ile çarpılması ve puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP'nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek ek puanlar katılacaktır.

Dal Adı Yükseköğretim Lisans Programları Öğretim Süresi Puan Türü
Alanı ve Tüm Dalları Basım ve Yayım Teknolojileri 2 Yıl TYT
Bilgisayar Operatörlüğü 2 Yıl TYT
Bilgisayar Programcılığı 2 Yıl TYT
Bilgisayar Teknolojisi 2 Yıl TYT
Bilgi Yönetimi 2 Yıl TYT
Bilişim Güvenliği Teknolojisi 2 Yıl TYT
Coğrafi Bilgi Sistemleri 2 Yıl TYT
Dijital Fabrika Teknolojileri 2 Yıl TYT
E-Ticaret ve Pazarlama 2 Yıl TYT
Grafik Tasarımı 2 Yıl TYT
İnsansız Hava Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü 2 Yıl TYT
İnternet ve Ağ Teknolojileri 2 Yıl TYT
Mobil Teknolojileri 2 Yıl TYT
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği 2 Yıl TYT
Sahne Işık ve Ses Teknolojileri 2 Yıl TYT
Web Tasarımı ve Kodlama 2 Yıl TYT
Yeni Medya ve Gazetecilik 2 Yıl TYT

Teknoloji Fakültesi / Sanat ve Tasarım Fakültesi / Turizm Fakültesi Lisans Programları:

Teknoloji Fakültelerinin aşağıda yer alan lisans programlarının mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunları için ayrılan kontenjanlarına (M.T.O.K.), öncelikli olarak yerleştirilecektir. Kontenjanların boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirileceklerdir.

Dal Adı Yükseköğretim Lisans Programları Öğretim Süresi Puan Türü
Alanı ve Tüm Dalları Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 Yıl SAY